Σχετικά με τον Adobe DRM

Τι είναι η προστασία Adobe DRM;

Είναι βιβλία προστατευμένα από Adobe DRM, έχουν περιορισμούς στον αριθμό των συσκευών στις οποίες ο αναγνώστης μπορεί να τα διαβάσει. Ο αριθμός των συσκευών 6. Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να μην δημιουργεί πρακτικά κάποιο περιορισμό, προστατεύοντας παράλληλα τους δημιουργούς από μη νόμιμη διακίνηση.

Για να διαβάσει κανείς βιβλία προστατευμένα από Adobe DRM χρειάζεται να διαθέτει ένα προσωπικό Adobe ID, το οποίο το παίρνει από την Adobe καθώς και ένα ειδικό λογισμικό. Για PC/MAC είναι το Adobe Digital Editions και για τα Tablets & Smartphones προτείνουμε την εφαρμογή Aldiko Book Reader. 'Όλα τα λογισμικά προσφέρονται δωρεάν. Αν διαβάζεις σε e-reader, συμβουλέψου τις οδηγίες του κατασκευαστή για το αν ο e-reader σου μπορεί να ανοίγει βιβλία με Adobe DRM. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι συμβατή. Το Kindle της Amazon δεν είναι συμβατή συσκευή.

 

Όλα τα βιβλία που προσφέρονται από το COSMOTE Βooks είναι προστατευμένα από Adobe DRM;

Όχι. Τα περισσότερα είναι, όμως υπάρχουν και «ελεύθερα» βιβλία, για τα οποία δεν ισχύει κανένας περιορισμός στον αριθμό των συσκευών. Όλα τα δωρεάν βιβλία δεν έχουν καμία προστασία.

 

Πώς κάνω "Authorize" τον Adobe Digital Editions;

Από το menu του Adobe Digital Editions επίλεξε  Help, Authorize Computer. Στη συνέχεια επίλεξε eBook Vendor à Adobe ID, στο πεδίο Adobe ID & Password το username και password που έχεις αποκτήσει από την Adobe.

 

Το βιβλίο που προσπαθώ να κατεβάσω δεν είναι τύπου Pdf ή ePub όπως αναφέρεται, αλλά acsm. Γιατί;

Όλα τα βιβλία που είναι προστατευμένα από Adobe DRM, πριν κατέβουν στον υπολογιστή είναι αρχεία τύπου ascm. Πρέπει να έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή Adobe Digital Editions στον υπολογιστή σου και στη συνέχεια να κάνεις "Authorize Your Computer".

Η εφαρμογή Adobe Digital Editions αναλαμβάνει να παράγει το .pdf ή .ePub αρχείο που θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σου και φυσικά να το φορτώσει, για να το διαβάσεις.

 

Μπορώ να κάνω de-authorize τον Adobe Digital Editions ώστε να τον κάνω "authorize" με διαφορετικό Adobe ID;

Ναι, μπορείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αλλάξεις το "Authorization" στον Adobe Digital Editions, όλα τα βιβλία που είχες κατεβάσει και φορτώσει, δεν θα μπορούν πλέον να ανοίξουν.

 

Ξεπέρασα τον μέγιστο αριθμό συσκευών που μπορώ να κάνω "Authorize" στο ίδιο Adobe ID και θέλω να ενεργοποιήσω μια νέα συσκευή. Μπορώ;

Επικοινώνησε με την Adobe και ζήτησε να κάνουν reset τον κωδικό σου.

 

Προσπαθώ να κατεβάσω το βιβλίο μου και παίρνω μήνυμα "Already Fulfilled by another User".

α) Έχεις κατεβάσει το βιβλίο ήδη σε κάποια άλλη συσκευή ενεργοποιημένη με διαφορετικό Adobe ID και δεν σου επιτρέπεται η λήψη. Αν είναι δυνατόν, ενεργοποίησε τη συσκευή σου με το ίδιο Adobe ID.

β) Έχεις κατεβάσει το βιβλίο σε κάποιο Pc/ Mac, στον οποίο δεν έχεις ενεργοποιήσει τον Adobe Digital Editions και έτσι το βιβλίο που κατέβασες, μπορεί να διαβαστεί μόνο στη συσκευή που κατέβηκε και σε καμία άλλη.