Σχετικά με τον Adobe DRM

Τι είναι η προστασία AdobeDRM;

Είναι βιβλία προστατευμένα από AdobeDRM, έχουν περιορισμούς στον αριθμό των συσκευών στις οποίες ο αναγνώστης μπορεί να τα διαβάσει. Ο αριθμός των συσκευών είναι 12: 6 PC/ Mac και 6 Tablets/ Smartphones.

Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να μην δημιουργεί πρακτικά κάποιο περιορισμό, προστατεύοντας παράλληλα τους δημιουργούς από μη νόμιμη διακίνηση. Για να διαβάσει κανείς βιβλία προστατευμένα από AdobeDRM χρειάζεται απλά να εγγραφεί στο COSMOTE Books ή να διαθέτει ένα προσωπικό AdobeId, το οποίο το παίρνει από την Adobe καθώς και ένα ειδικό λογισμικό. Για PC/MAC είναι το AdobeDigitalEditions και για τα Tablets & Smartphones είναι οι εφαρμογές COSMOTE Βooks. 'Ολα τα λογισμικά προσφέρονται δωρεάν. Για όλα τα βιβλία με AdobeDRM προστασία, που διατίθενται στο COSMOTE Βooks, υπάρχει σχετική ένδειξη. Αν διαβάζεις σε e-reader, συμβουλέψου τις οδηγίες του κατασκευαστή για το αν ο e-reader σου μπορεί να ανοίγει βιβλία με AdobeDRM. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι συμβατή.

Το Kindle της Amazon δεν είναι συμβατή συσκευή.

 

Όλα τα βιβλία που προσφέρονται από το COSMOTE Βooks είναι προστατευμένα από AdobeDRM;

Όχι. Τα περισσότερα είναι, όμως υπάρχουν και «ελεύθερα» βιβλία, για τα οποία δεν ισχύει κανένας περορισμός στον αριθμό των συσκευών. Όλα τα δωρεάν βιβλία δεν έχουν καμία προστασία.

 

Πώς κάνω "Authorize" τον Adobe Digital Editions;

Από το Menu του Adobe Digital Editions επίλεξε (Help / Authorize Computer).

Στη συνέχεια επίλεξε "eBook Vendor" -> COSMOTE Books , "Vendor Login ID" -> Το Username σου στo COSMOTE Books και "Vendor Password" -> To Password σου στο COSMOTE Books.

Εναλλακτικά εάν στο παρελθόν είχες αποκτήσει AdobeID και έχεις βιβλία που έχουν γίνει fulfill με αυτό το AdobeID σου, επίλεξε "eBookVendor" -> AdobeID, και πληκτρολόγησε το AdobeID και Password που είχες αποκτήσει από την Adobe.

 

Το βιβλίο που προσπαθώ να κατεβάσω δεν είναι τύπου Pdf ή ePub όπως αναφέρεται, αλλά acsm. Γιατί;

Όλα τα βιβλία που είναι προστατευμένα από AdobeDRM, πριν κατέβουν στον υπολογιστή είναι αρχεία τύπου ascm. Πρέπει να έχεις εγκαταστήσει τον AdobeDigitalEditions στον υπολογιστή σου και στη συνέχεια να τον κάνεις "Authorize".

Ο AdobeDigitalEditions αναλαμβάνει να παράγει το Pdf ή ePub αρχείο που θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σου και φυσικά να το φορτώσει, για να το διαβάσεις.

 

Δεν μπορώ να κατεβάσω (ανοίξω) το βιβλίο που αγόρασα.

Αν πατώντας το link «Λήψη» για να κατεβάσεις το βιβλίο σου, ο υπολογιστής σου δεν μπορεί να ταυτοποιήσει τον τύπο του αρχείου για να σου προτείνει μια εφαρμογή ώστε να το ανοίξεις, τότε δεν έχεις εγκαταστήσει τον AdobeDigitalEditions. Εγκατέστησέ τον, κάντε τον "Authorize" και επανέλαβε τη διαδικασία.

 

Μπορώ να ανοίξω (διαβάσω) τα Pdf αρχεία προστατευμένα απο AdobeDRM με άλλη εφαρμογή, π.χ. με AcrobatReader;

Όχι ,δεν μπορείς. Τα αρχεία αυτά ανοίγουν μόνο με τον AdobeDigitalEditions.

 

Μεταφέρω το βιβλίο που αγόρασα στον e-reader ή το tablet / smartphone μου και, ενώ ανοίγει κανονικά στο Pc / Mac μου, δεν ανοίγει στην φορητή συσκευή μου.

Έλεγξε πρώτα αν ο e-reader σου υποστηρίζει την ανάγνωση βιβλίων προστατευμένων από AdobeDRM ή αν έχεις κατεβάσει την εφαρμογή COSMOTE Books στο tablet / smartphone σου. Αν ναι, τότε πιθανόν, προτού κατεβάσεις το βιβλίο, δεν είχες κάνει "Authorize" τον AdobeDigitalEditions και έτσι το βιβλίο που κατέβασες, μπορεί να διαβαστεί μόνο στη συσκευή που κατέβηκε και σε καμία άλλη.

Στείλε μας email αναφέροντας το πρόβλημα. Θα το αποκαταστήσουμε και θα σε ειδοποιήσουμε μέσω e-mail, για να κατεβάσεις ξανά το βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν το κατεβάσεις ξανά, διέγραψε το παλιό αρχείο μέσα απο τον AdobeDigitalEdition και κάνε "Authorize" τον AdobeDigitalEditions.

 

Μπορώ να κάνω de-authorize τον AdobeDigitalEditions ώστε να τον κάνω "authorize"με διαφορετικό AdobeId;

Ναι, μπορείς πατώντας Ctrl-Shift-D σε PC και Cmnd-Shift-D σε Mac. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αλλάξεις το "Authorization" στον AdobeDigitalEditions, όλα τα βιβλία που είχες κατεβάσει και φορτώσει, δεν θα μπορούν πλέον να ανοίξουν.

 

Πώς μπορώ να βρω σε ποιο φάκελο στον υπολογιστή μου είναι αποθηκευμένα τα βιβλία που κατέβασα;

Μέσα από τον AdobeDigitalEdition επίλεξε το βιβλίο που θέλεις, πάτησε πάνω στο μικρό βελάκι που εμφανίζεται και επίλεξε "ItemInfo". Θα σου δείξει την ακριβή θέση του αρχείου στον υπολογιστή σου.

 

Ξεπέρασα τον μέγιστο αριθμό συσκευών που μπορώ να κάνω "Authorize"στο ίδιο AdobeId και θέλω να ενεργοποίησω μια νέα συσκευή. Μπορώ;

Επικοινώνησε με την Adobe μέσω της chat υπηρεσίας που προσφέρει στο http://www.adobe.com/support/chat/ivrchat.html και ζήτησε να κάνουν reset τον κωδικό σου. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν, αλλά είναι πολύ πιθανό. Αν το κάνουν, θα αποκτήσεις το δικαίωμα να ενεργοποιήσεις άλλες 4 συσκευές.

 

Πώς μπορώ να μάθω πόσες συσκευές έχω κάνει "Αuthorize" με το AdobeId μου;

Επικοινώνησε με την Adobe μέσω της chat υπηρεσίας που προσφέρει στο http://www.adobe.com/support/chat/ivrchat.html και ζήτησε να σε ενημερώσουν.

 

Πώς θα κατεβάσω (διαβάσω) το βιβλίο που αγόρασα στην φορήτη συσκευή μου;

Για να μπορέσεις να κατεβάσεις και να διαβάσεις το βιβλίο σου στην φορητή σου συσκευή, πρέπει πρώτα να κατεβάσεις την εφαρμογή COSMOTE Βooks από το AppleStore, αν πρόκειται για iPad / iPhone και από το GooglePlay, αν πρόκειται για συσκευή με λειτουργικό Android.

Άνοιξε την εφαρμογή.

Πάτησε «Ρυθμίσεις» ("Settings").

Επίλεξε «Σύνδεση» και συνδέσου στο COSMOTE Books με τα στοιχεία (Username & Password), τα οποία χρησιμοποιήσες κατά την αγορά. Το Tablet / Smartphone σου θα ενεργοποιηθεί αυτόματα για ανάγνωση AdobeDRM προστατευμένων βιβλίων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή αν είσαι παλιός χρήστης της εφαρμογής COSMOTE Books διάβασε το αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης, που βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή.

Πάτησε πάνω στο tab "Cloud" και θα βρεις όλα τα βιβλία που έχεις αγοράσει από το COSMOTE Βooks.

Πάτησε πάνω στο βιβλίο για να το κατεβάσεις.

Πάτησε πάνω στο tab«Συσκευή». Εδώ θα βρεις τα βιβλία που έχεις κατεβάσει στη συσκευή σου.

Πάτησε πάνω στο βιβλίο για να το ανοίξεις και να το διαβάσεις.

 

Προσπαθώ να κατεβάσω το βιβλίο μου και παίρνω μήνυμα "Unable to Download check your connectivity or Adobe Id status".

Είτε δεν έχεις πρόσβαση σε δίκτυο (wi-fi η 3G), είτε δεν έχεις κάνει Authorize την συσκευή σου.

 

Προσπαθώ να κατεβάσω το βιβλίο μου και παίρνω μήνυμα "Already Fulfilled by another User".

α) Έχεις κατεβάσει το βιβλίο ήδη σε κάποια άλλη συσκευή ενεργοποιημένη με διαφορετικό AdobeId και δεν σου επιτρέπεται η λήψη. Αν είναι δυνατόν, ενεργοποίησε τη συσκευή σου με το ίδιο AdobeId.

β) Έχεις κατεβάσει το βιβλίο σε κάποιο Pc/ Mac, στον οποίο δεν έχεις ενεργοποιήσει τον AdobeDigitalEditions και έτσι το βιβλίο που κατέβασες, μπορεί να διαβαστεί μόνο στη συσκευή που κατέβηκε και σε καμία άλλη.

Στείλε μας email αναφέροντας το πρόβλημα. Θα το αποκαταστήσουμε και θα σε ειδοποιήσουμε μέσω e-mail, για να κατεβάσεις ξανά το βιβλίο από την βιβλιοθήκη σου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν το κατεβάσεις, διέγραψε το παλιό αρχείο μέσα απο τον AdobeDigitalEdition και κάνε Authorize τον AdobeDigitalEditions με το προσωπικό AdobeId σου.

 

Μπορώ να κάνω de-authorize την εφαρμογή COSMOTE Βooks, ώστε να την κάνω authorize με διαφορετικό AdobeId;

Ναι, μπορείς. Πάτησε  «Ρυθμίσεις» ("Settings"), «Ενεργοποίηση AdobeId» και επίλεξε "De-Activate AdobeId". ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αλλάξεις το "Αuthorization", όλα τα βιβλία που είχες κατεβάσει και φορτώσει, δεν θα μπορούν πλέον να ανοίξουν.